Verhalen uit India

met Loka-oprichter Charlotte Leech en auteur Alexander Reeuwijk

Charlotte deelt tijdens deze middag het inspirerende verhaal van Loka. Een authentieke school op een historisch bijzondere locatie langs de Punpun rivier in Bihar waar ooit de Boeddha wandelde. Alexander vertelt over zijn meest recente boek Oog in oog met de goden. Een weerslag van zijn vele reizen naar Zuid India. Beide zijn unieke verhalen met inhoudelijke connecties: India, het leren van (oude) culturen, de natuur en de gemaakte wereld en het belang van bewustzijn/wijsheid in een snel veranderende wereld.

 

Programma 19 april

15.00Ontvangst
15.15Aanvang programma
15.30Alexander: Een zoektocht naar Indiase bronzen en hun makers, beschreven in zijn recente boek ‘Oog in oog met de goden’
16.15Gelegenheid voor gesprek en vragen
16.30Gezamenlijke wandeling door de Wilde Bloemen Tuin, en de gelegenheid voor een drankje en hapje in het restaurant
17.00Charlotte: Het verhaal van Loka. Een kleine school met grote dromen langs de Punpun rivier in India
17.45Gelegenheid voor gesprek en vragen
18.15Samen praten we na, gelegenheid voor signeren boek en mogelijkheid tot doneren
18.30Uitloop

Locatie:
Embassy of the Free Mind, Amsterdam

Embassy of the Free Mind is een prachtig museum aan de Keizersgracht 123 in Amsterdam. Via een bijzondere boekencollectie, exposities, voorstellingen en bijeenkomsten deelt dit museum wijsheid voor een betere wereld.
www.embassyofthefreemind.nl

Kosten

Vrijwillige donatie aan Loka

Aanmelden

Aanmelden 18 en 19 april
Ik ben aanwezig op
Privacy

Over de Sprekers

 

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger. Hij publiceerde eerder boeken over de evolutietheorie, Indonesië en Iran. Voor de Universiteit Leiden stelde hij het internationaal bekroonde Voyage of Discovery samen, over de collecties van de Asian Library. Hij is een veelgevraagd interviewer en moderator en de vaste recensent van het programma Vroege Vogels. Zijn meest recente boek Oog in oog met de goden gaat over een zoektocht naar de geschiedenis van het bekende bronzen beeld van Nataraj (de dansende Shiva) in het Rijksmuseum en parallel hieraan een het verhaal van een familie op het Indiase platteland dat in een veranderende wereld volgens een oude traditie bronzen beelden blijft maken.

 

Charlotte Leech (1976) is geboren in Engeland, opgegroeid en opgeleid in Nederland waar zij jarenlang als Beleidsadviseur Kunst & Cultuur werkte. Sinds 2007 woont Charlotte in India, waar zij Loka oprichtte samen met Sanskriet-kenner Sanat Kumar. Loka is een innovatieve school in Bihar (Noord-India) met prachtige bloementuinen en een biologische boerderij die kinderen een inspirerende leeromgeving biedt. Loka’s visie is een mooie een wereld creëren waar leren van en met elkaar (van alle tijden, tussen culturen en tussen mens en natuur) centraal staat en schoonheid en bewustwording elkaar versterken. Charlotte is verantwoordelijk voor de (onderwijs)visie en communicatie van Loka en leert iedere dag met en van haar leerlingen.

 

Zie ook:

18 april:
Presentatie over Loka

Op donderdag 18 april organiseert Vrienden van Loka een event op een prachtige locatie.

Lees meer

Share This

Share This

Share this post with your friends!