Maak kennis met Loka!

Op donderdag 18 april organiseert Vrienden van Loka het eerste jaarlijkse terugkerende evenement voor belangstellenden en donateurs op een prachtige locatie. Charlotte Leech, oprichtster van Loka zal vertellen over het project en de bijzondere benadering van onderwijs.

Programma 18 april

14.00Inloop
14.30Inleiding door de Voorzitter Sander Tideman en Gerard en Teresa van Kesteren aan het woord over de Van Kesteren Foundation en hun bezoek aan Loka’s school
15.00Presentatie Loka door Charlotte Leech met ruimte voor vragen
16.00Korte pauze
16.15Natuurwandeling geleid door de oprichter van Avani, Chiel van Collenburg
17.00Holistische onderwijs, duurzaamheid en de samenleving
Een gesprek met alle aanwezigen geleid door Sander Tideman
18.00Mooi gepresenteerde vegetarische hapjes door beeldend kunstenaar Eleni Tzatzalos
19.00Uitloop

Locatie:
Avani, Het Hoog 3 in Helvoirt (Noord-Brabant)

Avani is een retraitecentrum midden in de Brabantse natuur dat als missie heeft mensen te transformeren in verbinding met de natuur. Avani is een Sanskriet woord en betekent ‘goede aarde’ en staat voor authenticiteit, kracht, warmte en overvloed. Het centrum dient als plek voor mensen om te ontdekken dat we samen een duurzame toekomst voor onze kinderen kunnen creëren met de natuur als onze leraar en ultieme gids. Meer informatie/adresgegevens: www.avani.nl.

Kosten

Vrijwillige donatie aan Loka

Over de Sprekers

Sander TidemanSander Tideman is ondernemer en schrijver over leiderschap, duurzaamheid en welzijn. Hij werkt met leiders om inspirerende organisaties te bouwen die de vele uitdagingen in de wereld op duurzame wijze aanpakken. In zijn werk integreert Sander inzichten van Oosterse wijsheid en Westerse psychologie en praktijkervaringen op het gebied van management, economie en ondernemerschap.
Sinds 2020 is Sander Voorzitter van Stichting Loka. “Ik draag aan Loka bij omdat ik een visie heb op een betere wereld, die begint met educatie en het anders leren verbinden met onszelf, de wereld en de natuur. De mens staat niet boven de natuur, maar is er een integraal onderdeel van.”

Charlotte Leech (1976) is geboren in Engeland, opgegroeid en opgeleid in Nederland waar zij jarenlang als Beleidsadviseur Kunst & Cultuur werkte. Sinds 2007 woont Charlotte in India, waar zij Loka oprichtte samen met Sanskriet-kenner Sanat Kumar. Loka is een innovatieve school in Bihar (Noord-India) met prachtige bloementuinen en een biologische boerderij die kinderen een inspirerende leeromgeving biedt. Loka’s visie is een mooie een wereld creëren waar leren van en met elkaar (van alle tijden, tussen culturen en tussen mens en natuur) centraal staat en schoonheid en bewustwording elkaar versterken. Charlotte is verantwoordelijk voor de (onderwijs)visie en communicatie van Loka en leert iedere dag met en van haar leerlingen.

Zie ook:

19 april:
Verhalen uit India

met Loka-oprichter Charlotte Leech en auteur Alexander Reeuwijk

Lees meer

Share This

Share This

Share this post with your friends!